måndag 15 april 2013

Nästan nakna

Författare: Mårten Melin

Mårten Melin skriver på om Måns och Emma, den lättlästa serien om ung kärlek. Den här boken inleds med ett besök på konstmuseum, där klassen får se en tavla med ett par som ligger nakna bredvid varandra. "Titta, de ligger med varandra" säger någon. Vadå "ligger med" undrar Måns. Jamen knulla, det vet du väl vad det är, får han till svar. På kvällen ska Måns sova över hos Emma första gången. Emmas mamma bäddar på madrass åt Måns, men när mamman gått ur rummet säger Emma att Måns väl kan ligga hos henne. Nu blir Måns osäker - exakt vad menar egentligen Emma med "ligga hos"? Vad vill hon? Själv vet han ganska säkert vad han vill och inte, men att våga fråga och våga prata med varandra, det är inte alls så lätt...

Mycket fint skrivet! Att med så få ord och ett så lättläst språk skildra det komplicerade som ung kärlek kan vara är suveränt.

2 kommentarer:

  1. Vilken ålder tycker ni att de här böckerna passar för? Är det rätt att ha dem på Hcg eller kunde de passa bättre som riktigt lättlästa på uHc?

    SvaraRadera
  2. Absolut hcg! Jag har de första tre på backa blad hcf-böckerna också. På lovisa känner jag absolut att det är en bok som behövs, väldigt många läser den (mest i smyg - det är lite som med lilla snipp- och snoppböckerna), få lånar den.

    SvaraRadera