torsdag 13 januari 2011

Hästen Lukas och Kossan 75

Författare: Frida Lindgren Karlsson & Maria Clason

Hästen Lukas är det enda Gotlandsrusset i en hage full med vanliga hästar och han blir retad för att han är liten och svag. Det gör honom inte så mycket men han önskar ändå att han hade en vän. En dag ser bonden och hans fru hur Lukas tittar på kossorna i hagen intill och eftersom han inte verkar komma överens med de andra hästarna tänker de att han kan få testa att gå med kossorna i stället. I sin nya hage lär Lukas känna Kossa 75 och det blir början på en underbar vänskap.

Mycket charmig kärlekshistoria för de små barnen och en tänkvärd historia om hur man ska vara mot varandra, om att alla är olika och om att man kan vara vänner ändå. När vännerna skilljs åt och Kossa 75 ger sig ut på en farlig simtur för att försöka komma till sin älskade Lukas blir det dessutom riktigt spännande! Bilderna varierar rätt mycket i kvalitet och är emellanåt amatörmässiga, men ändå väldigt mysiga och passar med stämningen.

1 kommentar:

  1. tjiho vad du varit flitig, Emelie! Kul att vi får med lite bilderböcker också. Själv har jag mest läst vuxenböcker och tonårsböcker under julen, men nu ska jag komma igen!!

    SvaraRadera