måndag 3 januari 2011

Dagboksdagar

Författare: Julien Neel

Lou bor med sin bohemiska, tv-spelsberoende, science fiction-skrivande mamma i en storstad någonstans i världen. Hon har en mormor som är hemsk, en bästa vän som hon kan prata med om allt och en katt som hoppat in genom fönstret en dag och sedan stannat. Hon är kär i killen som bor i huset mittemot, fast det vågar hon inte visa för honom, och hon försöker desperat para ihop sin mamma med den nye grannen.
En tecknad serie om kärlek, vänskap, tonår och föräldrar. Risken är att det attraherar en något för ung målgrupp, egenligen skulle den nog passa serieläsande tjejer i femman eller sexan, men bokens utformning, med en huvudperson som ser ut att vara typ 5 år och massor av rosa, kommer nog dessvärre snarare locka tjejer i ettan, tvåan eller trean. Själv anser jag att den ser förfärlig ut, men att den faktiskt var rätt fängslande när man väl gav sig på den. Följs av Sommarblues och Busskyrkogården, där olycklig kärlek, en frånvarande pappa och lite tonårsproblem läggs till handlingen.

1 kommentar:

  1. väldigt poppis serie hos mig på Lovisa. På backa har jag den inte, eftersom den som du påpekar, inte är för de minsta barnen. den går som tecnad film på tv, bland annat därför är det många barn som frågar efter den på Backa också.

    SvaraRadera