tisdag 18 januari 2011

Gnuffarna på Bamseklo

Författare: Henry Bronett

Läser man baksidetexten på den här nya bilderboken får man veta att Gnuffarna bor på ön Bamseklo, att de gillar att åka i båtar tillverkade av skor och att de älskar lek och bus. Man får också veta att de har en katt, gnuffekatten, som gillar kakor. Det är egentligen mer än man får veta om man läser den faktiska boken, eftersom den är så konstigt skriven att det är svårt att hänga med i historien. Berättelsen stannar kvar i ens minne ungefär tills man lagt boken ifrån sig och så här i efterhand minns jag inte mycket mer än att det var virrigt och ointressant och -tror jag- på vers.

Bokens verkliga behållning är de vackra och charmiga bilderna, men de är samtidigt ganska svårttolkade och därmed inte till mycket hjälp för att förmedla textens eventuella budskap.

"Don´t quit your dayjob" säger jag till Bronet och ber också om att han i fortsättningen upprätthåller största möjliga tysssssssssssssssstnad i sin bokproduktion.

2 kommentarer:

  1. väl rutet, Emelie! har inte köpt den och känner mig nu helt nöjd med det beslutet!

    SvaraRadera
  2. Visst var det! :-) Hoppas inte han sitter och googlar efter recensioner på sin bok bara... Man vill ju inte stöta sig med någon som är vän med världens starkaste man, skäggiga damen och antagligen en hel hop med cirkuslejon.

    SvaraRadera