måndag 8 februari 2021

Slagsmål

Författare: Karl Modig


Slagsmål handlar om Conny som är i 20 årsåldern och bor i Stockholm. Romanen skildrar växelvis Connys liv "då", när han var i en relation, och "nu", när relationen tagit slut.

Då: Conny träffar en tjej på en busshållplats, de börjar småprata och byter telefonnummer. Kort därefter blir de tillsammans och flyttar ihop. Han tillbringar den mesta av sin tid på universitet och när han inte pluggar är han tillsammans med flickvännen. Han gör allt för att vara flickvännen till lags och glider alltmer ifrån sina vänner.

Nu: Förhållandet har tagit slut. Han har halkat efter med studierna, gymmar om nätterna då han inte kan sova och letar efter bråk på krogen. Han tar upp kontakten med sin barndomsvän Ibrahim och börjar umgås med Ibrahim och Ibrahims nya vänner. De dricker öl, går på fotbollsmatcher och festar men de hamnar också ständigt i bråk med andra män. Våldet blir en förutsättning för att få vara en del av gemenskapen, men är också ett sätt för Conny att fly från sig själv och sina minnen.

I början tror man att Conny går igenom ett vanligt break up där han försöker komma över sitt ex på ett destruktivt sätt. Men ju mer vi får veta om hans förflutna förstår vi att det är mycket mer än olycklig kärlek som han måste bearbeta.

Slagsmål är en roman om ensamhet, vänskap, sorg och destruktiva relationer. Passar för gymnasiet och uppåt.

Vox by Opal, 302 sidor.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar