måndag 6 november 2017

Utan dina andetag

Författaren: Karin Aspenström

Evelyn och Erik är det perfekta paret. De är jämställda, medvetna och har ett stabilt tioårigt förhållande bakom sig. När de gifter sig och skaffar barn är de överens om att Erik ska ta Evelyns efternamn och halva föräldraledigheten.

Innan det ska de göra den där långresan de så länge pratat om. Två månaders backpacking i Indien. Evelyn är övertygad om att det kommer bli en nystart i deras förhållande.

För under den perfekta parfasaden finns olustkänslor, tvivel, irritation och tankar om vad som skulle kunna vara. Inget under resan blir som paret tänkt sig. Redan från början är stämningen dålig, det pågår någon slags maktbalans mellan paret och vad de än tar sig för blir det sjaskigt och obehagligt.

Aspenströms Utan dina Andetag är en roman om tvåsamhet, ensamhet, drömmar, förväntningar och att inse att livet varken går att planera eller blir som man hade tänkt sig. Hur Evelyn och Eriks förhållande skildras påminner mycket om den obehagskänsla Jessica Schiefauer förmedlar med Ester och Isak i När hundarna kommer.

Lind & Co, 227 s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar