fredag 4 november 2016

Anne Frank - ett liv

Författare: Marian Hoefnagel

Det här är en biografi över Anne Frank på lättläst svenska. Den berättar om tiden före, under och efter tiden i det hemliga gårdshuset då flickan Anne skrev världens mest kända dagbok.

Trots att Annes berättelse är så välkänd, och alla vet ju hur det ska sluta, är det en spännande berättelse. Den är illustrerad med fotografier på Anne, hennes släktingar och de andra som bodde i gömstället, de som hjälpte familjen med fara för sitt eget liv, utdrag ur dagboken och miljöbilder.

De här boken passar både som en introduktion till Anne Franks dagbok, eller att läsa efter för att få reda på mer. Den passar som bredvidläsning när man läser andra världskriget eller att läsa för de som är intresserade av historia och politik och för de som inte riktigt klarar av att läsa en så tjock bok ännu. Trots de förfärligheter den tar upp, vilar det något ganska tryggt över hur Hoefnagel sakligt redovisar alla detaljer från detta historiska folkmord, vilket gör att man kan klara av att läsa. Den är utrustad både med en innehållsförteckning, en ordlista med svåra ord och ett register.

Vilja, 72 sidor.

1 kommentar: