tisdag 18 december 2012

Mars: Din guide till den röda planeten


Mars : Din guide till den röda planeten
Författare: Erik Mellgren
Bild: Erica Jacobson

Med en berättande, humoristisk och ibland aningen sarkastisk ton så berättar den här boken allt du behöver veta inför en resa till planeten Mars. Hur lång tid resan tar och när du bör du åka så resan inte varar i flera år. Bland sevärdheter finner du bland annat den största vulkanen i solsystemet - Olympus Mons på hela 55 mil tvärsöver!

Det som är bra med Mars är att Marsåret är dubbelt så långt jämfört med ett år på jorden. Och ett dygn är 37 minuter längre. Så för den som känner sig stressad kan det bli rena avkopplingsresan. Du får dessutom reda på varför vår månad mars heter likadant som planeten Mars.

Under rubriken väder och vind får vi reda på att det blåser mycket på mars men eftersom luften är så tunn så känns knappt vinden och ont om syre är det också eftersom luften innehåller en massa koldioxid - samma gas som i läsk. Guiden varnar också för bluffsajter på nätet som vill sälja mark på Mars. Det går inte att köpa mark på Mars! Inte än så länge i alla fall.

Funderar du på att åka så ha i åtanke att många rymdfarkoster har försvunnit, kört vilse och kraschat på vägen - så kör försiktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar