måndag 14 maj 2012

Viridians blod

Författare: Lene Kaaberböl

Nu har jag läst andra delen i danska Kaaberböls serie "Vildhäxa". Den håller samma mått som första delen, spännande från början till slut.

Clara har genomgått sin första kurs i "Självförsvar för vildhäxor" hos moster Isa. Nu försöker hon återgå till ett normalt liv. Med allt vad det innebär av pappa som flyttar utan att fråga vad Clara tycker om det, mamma som är livrädd för hela vildhäxgrejen, bästisen Oscar som tvärt om är lite för fascinerad av det, Katt som är hennes nya följeslagare, februari och snöslask och killar i skolan med mobbingbeteenden. Och det är där, i balansen mellan danskt vardagsliv och den ganska ovilliga och inte alls fantastiska vildhäxeaspiranten Clara som oftast inte alls vet vad hon ska göra när hon dras in i äventyr av makter som är starkare än hon själv och som hon alls inte försår, som jag tycker Kaaberböls nya serie är som bäst.

Den onda häxan Kimera är fortfarande ute efter Clara och tar till alla medel för att komma åt henne. Isa luras att experimentera med blodmagi och Clara känner att det finns något i henne, ett arv som är större än hon själv. Och vad är detta med "Viridians blod" som ingen annan är hon själv tycks lägga märke till? Utom Katt, men även han har svårt att leda henne rätt.

Sträckläsning rekommenderas!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar