onsdag 13 april 2011

Någons hjälte

Författare: Mårten Sandén

Mårten Sandén, lundaförfattare mest känd för Petrinideckarna, har skrivit en ny bok för mellanåldern, och denna gång är det inte någon deckare. Det är berättelsen om Viktor. En ganska obetydlig kille i sexan på Backadalsskolan. Hans stora intresse är att trolla. Faktum är att han är rätt bra på det, men aldrig, aldrig att han skulle våga anmäla sig till skolans Stjärnkabaré. Det är bara jättesöta Lina i 7d som sjunger som en ängel som gör det. Själv skulle han gärna vilja våga uppträda inför publik, hur ska han annars kunna bli bättre? Men nej.

Trots allt visar det sig att Viktor ska uppträda för publik, hans mamma har lovat att han ska trolla på ett barnkalas. Men när han kommer in i vardagsrummet hos den främmande famljen - vem sitter där i soffan om inte fantastiska Lina i 7d, det är hennes lillasyster som fyller år. Viktor genomför sitt nummer som trans. När han ska byta om efteråt blir det ännu värre, hans väska är förväxlad med hans hemska storasysters träningsväska. Detta utlöser en händelsekedja som ingen, allra minst Viktor, hade kunnat förutse.

En rolig bok om att vilja våga mer och ta för sig mer av livet, om att våga vara den man är och om vad som egentligen är hjältemod. Och om syskon som bråkar, men som ställer upp för varandra när det gäller. Och så lite kärlek också!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar