torsdag 17 mars 2011

Izzy & gänget

Författare: Dogge Doggelito & Yoria Rivera

Izzy ska fylla tio år och hennes pappa har lovat henne att hon ska få önska sig något riktigt speciellt. Frågan är bara vad hon ska önska sig? Alla hennes vänner har något särskilt intresse eller särskild talang, men Izzy har inte hittat sin grej riktigt.

Först, när jag läst den här boken, så undrade jag hur i all världen den lyckats bli utgiven, men så insåg jag att förlaget måste ha resonerat som så att folk kommer köpa den för att det är Dogge Doggelito som har skrivit den och jag insåg också -lite skamset- att det var precis därför jag köpte den till biblioteket. Riktigt, riktigt dålig är den hur som helst. Tycker jag. Dåligt, fjantigt språk, fullt med coola förortsslang-ord, som för säkerhets skull, för att vi inte ska missa hur coola de är, har kursiverats. Otroligt störigt för läsupplevelsen. Inte händer det speciellt mycket heller. Tråkigt, töntigt, präktigt och förutsägbart. (Men tänk ändå att det är Dogge Doggelito som skrivit den...)

2 kommentarer:

  1. rackarns att jag inte läste det här tidigare! Jag har precis köpt den. jag var tveksam - jag blir alltid lite misstänksam när författaren är en kändis- men den fick ju ett positivt omböme i häftet och han är ju trots allt låtskrivare, det borde ha kunnat bli bra.

    SvaraRadera
  2. Nu har jag också läst. jag är väl inte riktigt lika negativ som du,Emelie, men jättebra var det inte. Enormt irriterande med alla kursiverade ord hela tiden. Och dessutom gillar jag inte budskapet att alla måste vara bäst på något, det måste inte alla. Det går fint att vara halvbra på lite av varje. Och lite väl sockrat slut också.

    Vi man läsa något trevligt om förorten tycker jag man ska välja exempelvis Foleys Habib-böcker eller den ganska nyutkomna "Biljana är bäst" av Jonols i stället.

    SvaraRadera