torsdag 21 april 2022

Vicious

 

Författare: V.E. Schwab

I Vicious möter vi Eli och Victor, två ambitiösa collegestudenter som inte drar sig för att undanröja varje motstånd för att nå dit de vill. Inblandade i ett forskningsprojekt med potential att bevisa att människor med superkrafter inte bara existerar utan även kan skapas, riskerar de allt. Experiment går dock inte alltid som väntat, oskyldiga får sätta livet till och vänner blir snart till fiender. 

Ett årtionde senare bryter sig Victor ut ur fängelse och med sin före detta cellkompis och en bortsprungen blek flicka är han ute efter hämnd. Eli, nu en hjälte i allmänhetens ögon, har lämnat ett spår av kroppar efter sig för Victor att följa, och är långt ifrån ensam och försvarslös.

Tillbakablickar i det förflutna varvas med en spännande jakt på hämnd där det inte alltid är tydligt vem som är skurken i dramat. 

V. E. Schwab, även verksam under namnet Victoria Schwab, är författare till flera omtyckta fantasyböcker, bland annat "Shades of Magic" serien och The Invisible life of Addie LaRue. Detta är första delen i vad som i skrivande stund är en duologi. Berättelsen fortsätter i Vengeful

Passar bra för gymnasiet, kanske även för senare delen av högstadiet. Observera att det förekommer nära-döden upplevelser med anspelningar på självmord.  

Gästbloggat av Malin Lundin, VFU-studentInga kommentarer:

Skicka en kommentar