torsdag 3 juni 2021

Vår bästa tidFörfattare: Kiley Reid

25åriga Emira vet inte riktigt vad hon vill göra i livet och extraknäcker tills vidare som barnvakt några dagar i veckan hos den vita, välbärgade familjen Cunningham. Alix, mamman i familjen, är en framgångsrik influencer som precis fått ett bokkontrakt. Familjen flyttade till Philadelphia för att Alix man fått ett bra jobb där, men Alix saknar New York och tycker att människorna i Philadelphia är tråkiga. Alix gillar dock Emira och vill gärna komma barnvakten närmare. Hon vill att Emira ska vet att hon inte är som vilken vit kvinna i Philadelphia som helst – Alix är ju en medveten och rolig person, progressiv och en kvinna i tiden! Men till sin besvikelse verkar Emira inte lika nyfiken på henne.

En sen kväll när Emira är på fest ringer Alix henne och behöver akut hjälp med att passa ena dottern. Emira ställer upp och åker festklädd till familjen och tar med sig barnet till en närbelägen matbutik. I butiken reagerar en säkerhetsvakt på att en ung, svart, festklädd kvinna umgås med ett litet blont barn och anklagar Emira för att ha kidnappat barnet. Det slutar med att barnets pappa får komma dit och reda ut situationen. En man som heter Kelley har filmat hela händelsen och tycker att Emira ska lägga upp klippet på sociala medier för att visa den kränkande, rasistiska behandlingen av säkerhetsvakten. Men Emira vill absolut inte att klippet läggs upp, vilket Kelley respekterar och raderar videon. Kelley och Emira börjar sedan umgås och inleder en relation. Även om Emira bara vill lägga händelsen i mataffären bakom sig kommer händelsen att påverka både henne och människorna i hennes omgivning på flera olika sätt. En aktuell samhällssatir om rasism, klass och privilegier. Passar för gymnasiet.


Albert Bonniers Förlag, 299 sidor.

1 kommentar:

 1. Mitt namn är Michael Janice, jag bor från Lund, Sverige, (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)
  Jag är skild med en son och min sons namn är Felix han är 12 år gammal nu, jag hade en dålig upplevelse i mitt tidigare förhållande, det är en mycket lång historia men jag kommer att skära det kort för dig att förstå det ibland måste vi göra ett personligt beslut för att få det som tillhör dig.
  Min fru skilde mig att gifta mig med en annan man som bor i samma stad. Jag bad om ursäkt för henne och jag bad henne att återvända till mig och till vår son, hon vägrar att komma tillbaka till mig. ,
  För några dagar sedan läste jag en artikel om relation blogg postat av Maria Anderson från Sverige, hon delade en livsförhållande upplevelse på en blogg och hon skriver ut e-postadressen till Dr.OdeDuwa kärlek stava caster som kan återställa tillbaka brutet kärlek äktenskap och ta med Tillbaka ex kärlekspartner inom 3 dagar.
  Jag trodde aldrig på magi, tills min son sa att jag skulle hellre ge det ett försök att få sin mamma hemma.
  Jag skickar mailmeddelande till den postadress som finns på bloggen för att kontakta Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Jag förklarade för honom allt som hänt mellan mig och min ex fru.
  Jag fick ett svarmeddelande att han kan hjälpa mig att ta tillbaka henne hem att älska och lita på mig som mer än någonsin, jag gav det ett försök och jag var glad att följa alla instruktioner från Dr.Odeuduwa Love Spell Caster. Bara några dagar efter att jag fick ett telefonsamtal från min ex fru Laura, ursäktade hon mig, Laura Creturned hemma, hon grät och ber om ursäkt till vår son Felix för att lämna honom så länge.
  Det fungerar som magi verkligen för att det är så fantastiskt hur kärleks stavning fungerar så effektivt inom tre dagar stavningsbön.
  Jag rekommenderade starkt någon som läser detta vittnesbörd som går igenom relationsproblemet att söka efter hjälp för att återställa sant kärlek och lita på kärleksförhållande. Oavsett hur länge din partner lämnade dig kan de fortfarande återvända till dig.
  Det fungerar för mig och så många andra har sagt bra kommentarer om den här stora mannen Dr.ODUDUWA (dr.oduduwaspellcaster@gmail.com)

  SvaraRadera