måndag 20 juli 2015

Korpmåne

Författare Therese Henriksson

En thriller i fantasydräkt med den svenska glesbygden som effektfullt slagfält är vad som döljer sig bakom  det här tyvärr inte allt för (för åldersgruppen) lockande omslaget.

Saga får nya grannar. Det är en ensamstående kvinna och hennes son som är jämnårig med Saga. Sonen, Seth, sticker ut i den norrbottniska byhålan med svartsminkade ögon och egen klädstil. Saga bär en sorg efter sin hastigt bortgångne far och har haft svårt för att hitta tillbaka till sig själv och umgänget med andra. Hon dras till Seth på ett sätt som hon inte kan förklara själv, plötsligt blir det lätt att prata och hon bryr sig om Seth mer än vad deras korta bekantskap kan förklara.

Seth och hans mamma Isla bär på en tung hemlighet, en förbannelse bokstavligt talat. De kommer till den lilla orten på flykt undan sitt arv. De möter vänlig nyfikenhet från Saga och den underfundiga gumman Eufemia, men också misstänksamhet och fientlighet från Sagas svartsjuke expojkvän Jonas som inte vill släppa taget om Saga och har svårt för det nya och annorlunda som Isla och Seth representerar. Men det är inte Jonas och hans påhejare som är deras värsta fiende, det är någon mycket mäktigare. Som är mycket närmre än de hoppats på.

Den här spännande berättelsen är i största delen berättad ur Sagas perspektiv, men även ur Seths, hans djurhamns och ur den onda Lilianas, något som kanske kan röra till det inledningsvis för vissa läsare. Samtidigt är det något som bidrar till att bygga upp den mystiska spänningen och ger fler perspektiv på historien där kärleken övervinner allt.

Opal, 328 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar