torsdag 22 januari 2015

Fröken Spöke

Författare: Kerstin Lundberg Hahn
Illustratör: Åsa Rosén

Ivar och Ebba är tvillingar och går i samma klass. En dag kommer dear trötte rektor in och berättar att de ska ha en vikarie i några veckor. Hon heter Fröken Sparre. Både Ivar och Ebba tycker att hon är onaturligt blek och misstänker att hon är ett spöke. Eller en vampyr. De börjar samla bevis för att avslöja Fröken Sparre och på fler och fler punkter passar hon in på beskrivningen. Till slut smyger de ner en vitlök i Fröken Sparres vänka. Och då blir förken Sparre sjuk...

Ivar och Ebba för istället rektorn som vikarie. Han är otroligt tråkig och de saknar fröken Sparre. Tänka om de skadat henne på riktigt? Ifall hon är en vampyr? När fröken Sparre kommer tillbaka ställer de henne mot väggen. Fröken Sparre är kanske inget spöke ändå. Men hur var det nu med den där kistan, längs in i skolans källare, som Fröken Sparre absolut inte ville att Ivar och Ebba skulle titta i?

Lundberg Hahn debuterar som lättlästförfattare och resultatet är en väldigt välskriven och rolig bok. Den är klassad för mellanåldern men kan gärna läsas på lågstadiet också.

Nypon, 45 sidor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar