tisdag 14 oktober 2014

Pax : Nidstången

Författare: Åsa Larsson & Ingela Korsell

I Mariefred har ondskan vaknat. Syskonen Estrid och Magnar som vaktar det urgamla biblioteket, vars skatt av magiska böcker och kunskap om ockultism och olika väsen är ovärderlig, inser att något farligt håller på att hända och att deras bibliotek är hotat. Estrid ser i sina kort att ondskan är på väg, att oskyldiga kommer dödas, men också att de kommer få hjälp av två krigare som ska komma till staden.

Alrik och lillebror Viggo har en strulig bakgrund. Deras alkoholiserade mamma har fråntagits vårdnaden av dem och de placeras hos fosterföräldrar i Mariefred. Alrik gör sitt bästa för att ta hand om och skydda sin lillebror, men det är inte så lätt eftersom Viggo är impulsiv och lätt hamnar i bråk. Redan samma dag de börjar på sin nya skola börjar Viggo slåss med några killar på skolgården. Alrik rycker in för att hjälpa honom och när skolans personal genast tar de andra killarnas parti ligger bröderna illa till. Kanske kommer de tvingas flytta igen, till ett nytt fosterhem.

Av en slump hamnar Alrik hos Estrid och Magnar och ganska snart börjar syskonen inse att de två bröderna måste vara krigarna som korten pratade om. Men hur ska två så unga killar kunna slåss mot de onda makterna som hotar staden?

Spännande och lättläst fantasy för åldern 10-12 ungefär. Rikligt med snygga bilder, av illustratören Henrik Jonsson, ger berättelsen en extra dimension.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar