torsdag 8 september 2011

Rum 213Författare: Ingelin Angerborn

Detta är, som omslaget skvallrar om, ännu en bok av Angerborn i genren "magisk realism". (Läs vad jag och Emelie skrev om förra boken Sorgfjäril här.) Personligen är jag mycket mer förtjust i denna sida av Angerborns författarskap är av hennes tok-klant-böcker som representeras av böckerna om Tilda och de om Klant & Co.

Här handlar det om Elvira, som för första gången ska på sommarkollo. Hon åker för att hennes bästis ska vara borta hela sommaren och hon känner ingen annan som ska dit. I efterhand tycker hon att det var mystiska omständigheter redan i hur hon kom på idén med att åka och hur hon blev antagen. Det var som om det var meningen att just hon skulle komma dit.

Det löser sig snabbt med kompisarna. Hon får dela rum 213 med två andra tjejer och de kommer genast bra överens. Men en av dem, Bea, är lite skrockfull. Hon gillar inte riktigt att bok i rum 213, det känns olycksbådande.

Det dröjer inte länge innan det börjar hända konstigheter. Fönster som slår igen, dörrar som öppnas, saker försvinner, Bea vaknar på natten av mardrömmar och tror att hon har sett ett spöke. Och tjejerna börjar misstänka varandra.

De magiska inslagen blandas med vanligt kolloliv: bad, lekar, kvällsmys, tjejfniss och spirande kärlek. Det är genomgående läsvärt och spännande och den där lilla kusliga känslan håller greppet om läsaren ända till sista sidan.

1 kommentar:

  1. Ingerlin Dina böker är dom bästa!!!!!
    du är så duktig enfaren författare!
    svara gärna :DD

    SvaraRadera