måndag 20 februari 2012

Svartskogen

Författare: Helena Bross

Med serien "Svartskogens hemligheter" ger sig vår lättläst-skolan-och kompisar-specialist-författare Helena Bross sig in i fantasygenren. Hon gör det tillsammans med Johan Egerkrans, vars illustrationer i underbar John Bauer-inspirerad stil, förgyller historien.

Huvudperson och berättare är Teo. När han en dag har friluftsdag har han tur och hamnar tillsammans med kompisen Bianca. De ska följa en snitslad bana i skogen, men kommer vilse. De hittar en vacker plats med en stilla skogssjö med ett stort stenblock i mitten. Det känns som en sagosjö och det blir deras hemliga ställe, dit de återvänder flera gånger under våren för att bada och leka.

Snart upptäcker de att Svartskogen är hotad, ett vägbygge planeras tvärs igenom denna unika urskog. Dessutom lär de känna skogens invånare, inte bara korpen Vidvinga, utan även andra, betydligt mer ljusskygga varelser... Ska de tillsammans lyckas rädda Svartskogen?

Boken känns som en avslutad enhet, hade den inte marknadsförts som den första i en serie, hade jag inte förstått att det var så, den lämnar inga trådar hängande lösa till nästa del.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar