onsdag 15 februari 2017

Skottläge

Författare: Bali Rai

Baljit har deltagit i en lokal fotbollsuttagning med sina bästisar Dave och Mo. Nu har det ofattbara inträffat och han har blivit ombedd att komma till Liverpool FC, sitt absoluta favoritlag, för en andra uttagning till deras fotbollsakademi. Dave har fått en chans med Arsenal medan Mo inte gick vidare. Nu har killarna en en sista viktig match med sitt ligalag innan det är dags för uttagningarna. Dave manar Baljit att ta det försiktigt på matchen, det gäller att inte skada sig innan uttagningen och Mo blir arg på dem bägge när han ser att de fegspelar och äventyrar deras chans att bli ligamästare. Baljit , som egentligen bara har sin uttagning för Liverpool i huvudet, slits mellan lojaliteten med laget och Daves råd. Men är inte han som skadar sig under matchen utan Dave.

Uttagningen går bra för Baljit och hans stora dröm är på väg att gå i uppfyllelse, samtidigt som han inser att väldigt mycket står på spel: han och Mo har redan blivit ovänner, Dave missar sin uttagning på grund av sin skada, om han tackar ja till platsen i Liverpool kommer han att flytta ifrån både sina föräldrar, sin flickvän Hannah och sin bästa vän Dave.

Rai skildrar med lätt hand ett mångkulturellt England, han skildrar varma relationer mellan föräldrar och barn, väver lite vid sidan om lite hedersproblematik och rasism samtidigt som han behandlar temat om att följa och tro på sin dröm och leva sitt liv på ett bra sätt. Boken är en helt fristående uppföljare till Drömläge från 2013 som kom i nyutgåva förra året. Passar från femman till nian.

Argasso, 138 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar