fredag 24 februari 2017

Klaras dröm, lättläst version

Författare: Pia Hagmar
i bearbetning av Ann Lewenhaupt

Hagmars älskade böcker om hästtjejen Klara får nu i vår ett andra liv som lättlästserie på Nypon förlag. I vår kommer förutom ovanstående Klaras vintersorg och vi får hoppas på fler till hösten.

Klara och hennes mamma blir på grund av mammans jobb tvungen att flytta till ett hus på landet. Till en början är Klara skeptisk till flytten, hon vill inte hamna längre från sin pappa. Men hon trivs i det nya huset och får nu dessutom chansen att börja på ridskola, något som hon önskat sig hett och länge. Lite kompenserar det faktiskt för att inte kunna träffa pappa hur mycket hon vill. På ridskolan blir allt dock inte som Klara tänkt sig. Det är svårt och läskigt att rida och till slut simulerar Klara till och med sjukdom för att slippa gå dit. Men som tur är har hon en förstående mamma som hjälper till när hon väl får reda på hur det står till.

Boken cirkulerar inte bara kring Klaras hästintresse och intrigerna i stallet, utan uppehåller sig också mycket kring hur det känns för Klara att ha skilda föräldrar som inte helt kommer överens, att flytta mellan två ställen och att få ett nytt syskon. Jag tycker att det är en alldeles utmärkt bearbetning och de fantastiskt fina omslagen kommer nog att hjälpa till att locka många nya Klara-läsare.

Nypon, 108 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar