fredag 16 oktober 2015

Fangirl

Författare: Rainbow Rowell

Cath är ett Simon Snow-fan. Att skriva fanfiction om karaktären är meningen med livet enligt Cath. Sedan hon och hennes tvillingsyster Wren var små har de varit uppslukade av Simon Snow-serien. Det hjälpte dem mycket när deras mamma försvann ur deras liv.

Nu ska tvillingarna börja på college och Cath tror att de ska fortsätta göra allt tillsammans - som de alltid gjort. Wren har istället bestämt sig för att inte dela korridorsrum med Cath och att inte ägna all tid åt Fan-fiction.

Cath är utlämnad till en butter rumskompis vars kille hänger i deras rum för jämnan. Hon oroar sig för sin något psykiskt instabila pappa som är kvar hemma - känslig och skör och ovan att vara utan sina flickor. Dessutom retar sig Cath på att hennes lärare i skrivarkursen tycker att fan-fiction är skräp.

Fangirl handlar om att bli vuxen, om livet, vänskap och kärlek. Det är en berättelse om av våga ta plats men också om att våga vara sig själv trots omgivningens förväntningar.

Författaren Rainbow Rowell har efter Fangirl skrivit berättelsen om fanfiction-karaktären Simon Snow. Denna kom ut på engelska i oktober.

1 kommentar: