torsdag 15 oktober 2015

Det vita rummet

Författare: Sarah N. Harvey

Den här kortromanen berättas växelvis av Amy och Eric. De är ett par, de har varit på en fest tillsammans. Men på morgonen efter har något hänt. Eric får inte kontakt med Amy, ingen vet var hon är. Polisen blir misstänksam, folk på festen säger att de sett Amy och Eric bråka.

Amy vaknar i ett helt vitt rum. Hon vet inte alls hur hon hamnat där. Men hon minns festen, att hon bråkade med Eric som ville gå hem, medan hon ville stanna kvar och dansa med Shawna. Hon känner sig mosig i huvudet. Dörren är låst. I rummet finns inget mer än madrass, stol, bord, mat för några dagar och ett brev. I brevet står att hon måste skriva en uppsats om dagen om de sju dödssynderna, om hon gör det ska inget ont hända henne. Amy gör som det står i brevet men samtidigt letar hon efter sätt att ta sig ut.

Eric märker att någon försöker ge honom skulden för Amys försvinnande. Men han tänker inte heller ge sig, han bryr sig inte om polisen utan börjar göra egna efterforskningar om Amy.

Ramberättelsen visar sig vara ganska orealistisk och schablonartad. Men det är ändå en spännande historia. Själv tycker jag den stora behållningen var Amys funderingar kring dödssynderna och uppsatser som hon skriver. Kan med fördel användas i diskussioner kring etik och moral - vad är egentligen en dödssynd idag?

Nypon, 91 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar