måndag 18 september 2017

Vit syren

Författare: Cecilia Sahlström

Cecilia Sahlströms kriminalroman Vit Syren utspelar sig i ett försomrigt Lund. 17-åriga Johannes,  poliskommissarien Sara Walléns son, hittar en tidig morgon en flicka i hans egen ålder misshandlad och döende i Stadsparken. Johannes blir själv misstänkt för brottet. Trots att Sara Wallén tas ifrån sina befogenheter känner hon sig tvungen att lösa fallet och rentvå sin son eftersom hon är fast övertygad om att han aldrig skulle göra något sådant.

Historien är lättläst, har ett bra driv i handlingen och korta kapitel. Insprängt i kapitlen finns gärningsmannens egen berättelse. Hans tillvägagångssätt verkar ha symbolisk betydelse då han lämnat en sällsynt vit syrenkvist i flickans hand.

Boken redogör för en fiktiv spegling av den mänskliga brutalitet och ondska som kan förekomma mitt i universitetsstadsidyllen. Cecilia Sahlström sätter fokus på barn- och unga som far illa och inte fångas upp av samhällets sociala skyddsnät. Författaren har mångårig erfarenhet av detta då hon har arbetat som polis i tjugo år och en del av dessa som chef för familjevåldsroteln vid polismyndigheten i Skåne.

Boken är första delen i serien om kommissarie Sara Vallén och inspektör Rita Anker.

323 s.
Bokfabriken


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar