tisdag 29 maj 2018

PS. Jag gillar dig fortfarande

Författare: Jenny Han

Rara fina Lara Jean är tillbaka i andra delen av tre (avslutande delen kommer i oktober) om hennes kärleksbekymmer, liv och familj. Precis som med den första boken är denna paketerad i ett format som vid första ögonkastet kan kännas ytligt, stereotypt och förutsägbart. Men, som jag skrev när jag tipsade om Till alla killar jag gillat:  "Lara Jean är en karaktär som är både naiv och klok, både överkänslig och modig, både barnslig och vuxen. Alltså en sammansatt, intressant och oförutsägbar karaktär" och det är för Lara Jeans skull man älskar den här boken. Jag tänker faktiskt lite på Billie i Sara Kadefors böcker. Liksom hon är Lara Jean en nästan osannolikt fin förebild, som måste bära en hel del på sina axlar men reder ut det rättrådigt och modigt, med hjärta och tanke. Och detta utan att det blir påklistrat präktigt.

I den här boken är hon tillsammans med Peter Kavinsky på riktigt. Men någon har filmat deras rendez-vouz i bubbelpoolen och publicerar detta och Lara Jean blir utsatt för slut-shaming och näthat. Lara Jean misstänker att det är hennes förra bästis och tillika Peters ex Genevieve som ligger bakom. Ännu ett av hennes förvillade kärleksbrev når sin adressat, nu är det John Ambrose McLaren som hade flyttat som sinom tid fått sitt brev. Förutom de bekymmer detta ställer till med har Lara Jean lillasyster Kitty att ta hand om och sitt arbete på äldreboendet.

Man har absolut störst utdelning av böckerna om man läser dem i ordning. Perfekt sommar-feel-good för lat slukarläsning på stranden eller i hängmattan.

Lavender Lit, 339 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar