torsdag 10 maj 2018

Monster

Författare: Keith Gray

Keith Gray har skrivit flera nervkittlande lättlästa böcker för Argasso tidigare, till exempel Det var du, som innefattade både spöken, tidsresor och ett moraliskt dilemma. I den här boken får vi också möta spöken och moraliska dilemman. Men först träffar vi Nat och hans syster Sandy. De försörjer sig sedan mammans bortgång med andeseanser, liksom mamman gjort innan dem. Men syskonen är skojare, de har av mamman lärts upp hur man lurar ett sällskap att tro att de får besök av sina döda släktingar genom ljudeffekter och annat lurendrejeri. Och det här börjar nu gnaga på Nats samvete. Hur som helst har de inget annat sätt att få in pengar, så Sandy driver på för att de ska fortsätta.

Men en dag besöker de den obehaglige Mr Coil och allt går snett. Vad är det som sker i Mr Coils hus? Finns det monster som är värre än spöken?

En spännande bok med ett kanske lite abrupt slut. Och Argasso som ofta har så himla bra och välgjorda omslag har tyvärr missat lite här och fått till både ett omslag och en titel som inte ger oss några relevanta ledtrådar om berättelsen alls. Passar högstadiet.

Argasso, 79 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar