måndag 19 februari 2018

Spökflickan

Författare: Katarina Genar

Som så många andra mysrysare börjar den här berättelsen med att huvudpersonen flyttar in i ett gammalt hus. I det här fallet är det Anna som på grund av hennes föräldrars dröm om ett liv på landet, nära havet, tvingas lämna livet och kompisarna i Stockholm för ett liv i en bedagad sommarvilla i ett dåsigt kustsamhälle. I en prolog beskrivs en olycklig flicka som slungar en liten parfymflaska ut i havet. Just denna flaska hittar Anna när hon går på stranden och letar snäckor och fina stenar att dekorera sitt nya rum med. Det är ännu sommar, Anna sörjer sitt gamla liv, känner sig ensam och följer motvilligt med i till byn där det är marknad. Där upptäcker hon att många tittar lite konstigt på dem och hon får höra rykten om att det spökar i deras hus. Anna känner sig obehaglig till mods och om natten drömmer hon om en flicka i gammaldags kläder som leder henne från rum till rum. Flickan verkar leta efter något.

Som tur är möter hon Siri, som efter ett första förfärligt möte blir en ny vän. Siri känner alla i det lilla samhället och vill hjälpa Anna att ta reda på mer om vad som händer i hennes hus.

Genar, som skrivit ett antal mysrysare, var av en, Den magiska kappan, finns med som text i "En läsande klass", har här kommit med ännu en mysig slukarbok som man kan läsa från ettan till femman.

Bonnier Carlsen, 101 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar