tisdag 7 mars 2017

Spetälskesjukhuset

Författare: Camilla Lagerqvist

Elly, som ganska nyligen förlorat sin mamma i cancer är på sommarlov hos sin farmor i hennes stuga i Järvsö. För att utmana sig själv går hon till det gamla spetälskesjuhuset, numera hem för psykiskt sjuka män, och rycker i dörren. Inget händer först. De boende är bortresta och det verkar inte finnas några spöken. Elly är inte rädd för något längre, intalar hon sig. Det värsta har redan hänt.

Men så är det plötslig någon där. En flicka i nattlinne med såriga knogar, knöliga fingrar och kanske någon typ av eksem i ansiktet. Vad gör hon där? Flickan som heter Saga vet inte själv, de andra bara försvunnit.

Elly träffar också Sam, en kille från skolan som hon varit lite förtjust i tills hon hört honom uttala sig nedsättande om hennes pysselblogg, och hans kusin som också är med mor- och farföräldrar.

Så vem är den konstiga flickan i det tomma sjukhuset? Ett spöke? Eller har hon rest i tiden? Kan Elly hjälpa henne? Och hur mycket vågar hon avslöja för Sam?

Jag har högt ställda förväntningar på Camilla Lagerqvist efter Cirkusflickan och Den vita döden och de infrias inte helt i den här boken. Men ändå är det en riktigt spännande sommarlovshistoria med ett snyggt om slag och den kommer att passa många läsare i mys-rys-spektrat.

B. Wahlströms, 154 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar