måndag 13 mars 2017

Monstret på cirkusen

Författare: Mats Strandberg
Illustratör: Sofia Falkenhem

Det här är del två i Strandbergs serie om pojken Frank som är ett monster. I första boken, Monster i natten får vi följa Frank när han blir ett monster, är ensam och jagad och så småningom finner en gemenskap med andra monster i källaren på stadens bibliotek. I den här boken är det fortfarande jobbigt i skolan, och Franks bror Oliver hänger på de som retar Frank för att vinna billiga popularitetspoäng. Frank har ju sina hemliga monstervänner att tänka på, men han få inget berätta. Han längtar till natten då han ska få träffa dem.

I bibliotekets källare försöker Uvalisa och Pica, som är hamnskiftare precis som Frank, att lära honom kontrollera sin förvandling. Men plötsligt sprider sig en oro bland monstren. Uvalisa och Pica ges sig iväg på hemlig spaning. Frank och hans två spökkompisar bestämmer sig för att göra egna spaningar och det leder dem till en cirkus som gästar staden. Men deras nyfikenhet visar sig väldigt väldigt ödesdiger...

Jag var ju lite tveksam inför vem som skulle gilla och läsa den här serien, som jag skrev i boktipset på Monster i natten. Glädjande nog upptäckte jag att den blev tokälskad. De som också läser Beast Quest med läskiga monster och tuffa bilder, njöt av den här boken, visade varandra de gulligaste bilderna och det blev genast reservationskö på den. För så klart är det så att barn inte vill ha antingen det en eller det andra utan både och.

Bonnier Carlsen, 142 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar