torsdag 13 oktober 2016

Pestan

Författare: Åsa Larsson, Ingela Korsell
Illustratör: Henrik Jonsson

Sjunde Pax-boken är här, den orangea. Nu är folk rädda i Mariefred. Man skyddar sina tomter med taggtrådar som skydd för mördarhundar och spöken. Man stänger fönsterluckor och gatlyktorna är sönderslagna. Det är imparna som gjort det vet Viggo och Alrik, men många ger dem skulden. Nu blir folk dessutom sjuka, en konstig pest härjar i staden, fler och fler hamnar i isolering på infektionskliniken där man inte vet vad de är smittade av. Och plötsligt svarar inte Hej-Henry på sms, trots att han och Viggo är vänner igen. Viggo får ont i magen, allt är hans fel känns det som.

Svarthäxan härjar fortfarande fritt i staden, Max och Tarek, Viggos och Alriks familjehemsbrorsor, kommer hem för jul. Viggo måste än en gång rädda livet på sin storebror, Iris går på impjakt och Mariefredsborna, med Träslöjds-Thomas i spetsen, går man ur huse för att skapa ett medborgargarde.

Det är som vanligt rafflande och underhållande med högt tempo. Nu på sjunde boken börjar jag så smått oroa mig för att det hela faktiskt ska ta slut till slut, det gör det ju efter de tio utlovade böckerna, samtidigt som jag inte kan låta bli att längta efter nästa.

Bonnier Carlsén, 195 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar