onsdag 1 april 2015

Men jag är kär i henne

Författare: Mårten Melin

Men jag är kär i henne är en prequel till Trasig, Unga poeters sällskap och  Inte vara utan av samma författare. Här möter vi Max för fösta gången och här skriver han sin första dikt. En dikt som också får avgörande betydelse för händelseförloppet.

Max klass är på klassresa, de har vunnit en tävling och får åka på skidresa till fjällen. Max kan inte åka skidor, men det kan Hanna. Hanna är en tjej som tar för sig. Hon är intresserad av Max, men Max är egentligen kär i Anja. Hanna ser till att på olika sätt hålla sig i närheten av Max (väldigt nära!) och de blir ihop.  Men är inte Max egentligen kär i Anja?

Mönstret med en lite med passiv och osäker kille som flyter med och låter saker hända och en försigkommen tjej känns igen från andra av Melins romaner. Att skriva om försiktiga sexuella kontakter på samma otvungna vis som han skriver om spirande kärlek är ett annat Melinskt drag som återfinns i den här boken. Det är snabbläst och okomplicerat om invecklade och komplicerade saker som kärlek, relationer och sex.

Nypon, 50 sidor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar