söndag 13 augusti 2017

Pluto är ingen planet

Författare: Annelie Drewsen
Illustratör: Mia Maria Güettler

Edwin är en kille som är väldigt intresserad av rymden och som har det lite svårare n andra att passa in i skolans vardag. På rasterna är han ganska ensam, ingen lägger märke till honom utom Hampus som retas. Men när hans lärare säger att de ska prata om rymden i skolan tror han nästan inte att det är sant, så bra verkar det. Glädjen förbyts dock snart i ilska när Edwins lärare påstår att stjärnsystemets planeter är nio och att Pluto är en av dem. Hur kan någon ha så fel, undrar Edwin, dessutom en lärare! Hur kan någon bli så arg helt plötsligt undrar nog klasskamraterna.

Men Pluto är ju ingen planet, och ingen människa heller. Som tur är finns det de som kan förstå Edwin och hjälpa honom. Skolbibliotekarien Bernt är en, mamma är en annan. Sen dyker också Vera upp.

Det här är en bok som handlar om vad som händer inne i huvudet på ett ganska ensamt barn och hur det kan kännas att vara en sån som har svårare än andra att acceptera oordning och fel och ha svårt att kommunicera det. Den passar som högläsning på lågstadiet.

Rabén & Sjögren, 88 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar