måndag 23 januari 2017

Party! Party!

Författare och illustratör: Maria Poll

Varför är alla husdjur så slöa och ligger och sover hela dagarna? Jo, för att de är uppe på nätterna! Och vad som kan hända en sådan där hemlig husdjursnatt, när familjen ligger och sover helt ovetandes, det får vi veta i den här boken av Maria Poll som illustrerat tidigare men nu debuterar som författare.

Kanin bestämmer sig för att ordna en fest för att slippa sin nattliga ensamhetsmelankoli. Alla vänner kommer, han har dukat så fint under matsalsbordet. Kanin känner att festen blev lyckad. Men sedan kommer råttgänget och trashar festen och nu blir det plötsligt en fest av det röjigare slaget. Hur ska det gå när familjen vaknar?

Den här bilderboken börjar riktigt bra! Med många fantasifulla och spännande detaljer i den nattliga lägenheten, det mörka köket där Kanin sitter ensam vaken, månen lyser in över diskbänken och datorns bleka sken över den ensamma kaninen. Men redan på tredje uppslaget tar tyvärr texten över från bilderna, som är fortsatt väldigt fina, lekfulla med de få nattliga ljuskällorna som ger effektfulla dagrar. Så i en på det stora hela fin bilderbok är det lite synd att man inte litat mer på bildens kraft.

Ellerhur Förlag, bilderbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar