torsdag 4 februari 2016

Young world : överlevarna

Författare: Chris Weitz

När ett fruktansvärt virus dödar alla vuxna och alla små barn i hela världen måste tonåringarna som överlever skapa ett nytt samhälle.

I New York håller Donna och Jeff till i Washington Square Park, där deras klan har barrikaderat sig. Staden är uppdelad mellan olika grupper som slåss inbördes och det är livsfarligt att röra sig utanför sitt revir. Våld och död är vardagsmat, kanske för att alla vet att de inte kommer överleva längre än till sin artonårsdag i vilket fall. Smittan härjar fortfarande och det är bara tonåringar som är immuna mot den.

Jeffs kompis Brainbox, som är ett geni med vissa sociala handikapp, får nys om en tidningsartikel som kan ge en ledtråd till hur sjukdomen har uppkommit och i hopp om att kunna hitta ett sätt att besegra den ger sig Jeff, Donna, Brainbox och några till iväg genom New York mot det stora biblioteket där artikeln finns att läsa.

Men att lämna sitt eget revir är som sagt förenat med livsfara och i sin jakt efter ett botemedel mot sjukdomen tvingas vännerna kämpa mot kannibaler, sadistiska galningar med alldeles för mycket vapen, förvildade rovdjur som flytt från zoo och hjärntvättade barnsoldater. Bland annat.

1 kommentar: