tisdag 9 februari 2016

Kopparhandsken

Författare: Holly Black, Cassandra Clare

Många med mig har nog väntat otåligt på uppföljaren på den otroligt spännande Järnprovet från förra året och här är den nu. Och eftersom det är otroligt svårt att skriva ett boktips på andra boken i en serie utan att avslöja för mycket om den första rekommenderar jag alla som inte läst den att sluta läsa nu.

Call är hemma på sommarlov efter det första djupt omtumlande året på Magisteriet. Allt han visste om sig själv och trodde sig veta om sin pappa har ställts på ända. Han är ju bara ett barn, men är han samtidigt en "ond härskare"? I sitt huvud gör han upp listor på saker han gör och sorterar in dem i saker som en ond härskare skulle göra och saker som inte gör honom till en ond härskare. Förhållandet till pappa Alistair är spänt. Alistair vill övertyga honom om att inte återvända till skolan och han avskyr Calls nya husdjur, den kaosbesatta vargen Tumult. Call vet dessutom inte säkert, man anar ändå, att Alistair känner till hans mörka hemlighet. Det visar sig dock att Alistair också bär på mörka hemligheter och när Call avslöjar dessa utspelar sig en våldsam scen mellan far och son som slutar med att Call flyr för sitt liv och beger sig till Tamaras hem där han tillbringar de sista sommarlovsveckorna med att leva lyxliv i magikerelitens makttopp med sina vänner.

Åter på skolan, dit de beger sig tillsammans, blir hans hemlighet allt tyngre att bära. Och när det visar sig att hans pappa begått ett fruktansvärt brott - för att röja honom, Call, ur vägen som Call tror - beger han sig ut på ett livsfarligt uppdrag, rakt in i Fiendens allierades käftar. Tamara och Aaron följer med som trogna vänner och även den irriterande Jasper kommer med av misstag. Det blir en rafflande uppgörelse på liv och död innan vännerna kan återvända till skolan för att avsluta sitt kopparår.

Bonnier Carlsen, 336 sidor

1 kommentar:

  1. Fick hem denna i brevlådan idag. Skall bli så kul att läsa för jag gillade verkligen första boken.

    SvaraRadera