fredag 11 april 2014

Jagger Jagger

Författare: Frida Nilsson

Bengt bor i ett hyreshus tillsammans med sin mamma och pappa. I samma hus bor tre andra barn, Allan, Gustav och Astrid. Bengt får aldrig vara med dem. De kallar honom äckel, tar hans grejer och låser in honom i soprummet. Bengt är så ensam att han ibland nästan blir galen. Han förstår att det är hans eget fel eftersom han är så äcklig.

Men så träffar Bengt hunden Jagger. Jagger är hemlös och Bengt får absolut inte leka med honom för sina föräldrar. Han lovar faktiskt, efter första gången de träffats, att inte vara med Jagger mer. Men Jagger är ju den enda som vill vara med Bengt. De leker och har hur kul som helst. Jagger tycker inte att det är något fel på Bengt.

Däremot tycker Jagger att han måste hämnas på de andra barnen för hur de har behandlat honom. Från början tycker Bengt också att det är en bra idé, men så börjar saker och ting spåra ur. Bengt vill inte vara med på fler hämndaktioner, men han vill inte heller förlora Jagger som är den enda vän han någonsin haft.

Tyvärr inte lika bra som Frida Nilssons riktiga höjdare ("Jag, Dante och miljonerna" kan jag läsa hur många gånger som helt.) men rolig ändå så klart och ett viktigt ämne att läsa om och prata med barn om, både barnens behandling av Bengt och de vuxnas behandling av Jagger.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar