fredag 11 april 2014

Fabians ängel

Författare: Lena Stenbrink

Fabian är en rätt feg person. Han är rädd för det mesta, oroar sig för allt man kan. Han åker visserligen skateboard, men han är rätt dålig och vågar inte ge sig på den stora rampen och de svåra tricksen.

Tills en olycka med en strömkabel på ett tåg plötsligt förändrar Fabian…

Efter olyckan är det som om all hans feghet är försvunnen. Han kan inte få nog av fart och höjder och faror. Ständigt kommer han hem med nya skador och hans föräldrar hotar med att ta skateboarden ifrån honom.

Men det är något annat som är annorlunda efter olyckan också. Då och då är det som att Fabian hör saker som ska hända, innan de händer. Kan han lära sig att kontrollera den här förmågan? Kanske hindra att något farligt ska hända? Har Fabian fått den här gåvan av en anledning?

På Fabians skola går också Ebba. Ebba som inte har några vänner. Som mobbas av klasskamraterna och som har en mamma som inte bryr sig om henne, som bara bryr sig om sin nye kille. När klasskamraternas mobbning blir värre känner Ebba mer och mer att livet inte är värt att leva.

En fin historia som trots att den verkar rätt uppenbar bjuder på en del turer och vändningar man inte förutsåg. Mer engagerande än jag hade förväntat mig av den ganska trista och amatörmässiga utsidan.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar