fredag 11 april 2014

Avgrundens änglar

Författare: Magnus Nordin

Alice och hennes mamma är på flykt. Om Alice pappa hittar dem kommer han slå ihjäl hennes mamma. Kanske Alice också? De lever med skyddad identitet och måste ständigt flytta, byta namn och börja om från början. Den konstanta skräcken har gjort Alice mamma till ett vrak. Det enda hon gör är att sitta hemma framför TV:n, med ytterdörren noga låst, och dricka vin.

När Alice får Molly som svensklärare ändras hennes liv. Molly menar att alldeles för många våldtäktsmän, pedofiler och andra sexförbrytare, som ger sig på ungdomar och kvinnor, kommer undan utan straff. Polisen och domstolsväsendet har inte tillräckliga resurser för att ge sig på dem. Därför har Molly startat Avgrundens änglar, en grupp som spårar, sätter dit och hämnas på den här typen av brottslingar. Alice rekryteras till gruppen och känner hur hennes liv får en mening som det länge har saknat.


Men vad ungdomarna i gruppen inte vet är att Molly själv har varit utsatt för övergrepp, av en person som är mycket farligare än någon av de män som Avgrundens änglar stött på. Hon kallar honom rätt och slätt Svinet och han drivet ett nätverk av pedofiler och sexförbrytare, som inte skyr några medel för att tillfredsställa sina lustar och klara sig undan rättsväsendet. När Alice och de andra i Avgrundens änglar ger sig på honom inser de snabbt att de är på väg rakt in i döden...

Spännande och lättillgängligt, som det brukar vara med Nordin. (Och det menar jag som något positivt.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar