fredag 11 april 2014

Jag är ju så jävla easy going

Författare: Jenny Jägerfeld

Joanna har en rätt trasslig tillvaro. Hon brottas ständigt med sin adhd, som gör att hon aldrig kan vara still och att det känns som om hon har fyrtio kanaler på i huvudet samtidigt. Hon måste hela tiden anstränga sig för att vara normal, eller för att framstå som normal, men hon är inte säker på att folk i hennes omgivning förstår att hon faktiskt anstränger sig, att hennes beteende är ett resultat utav djävulusiska ansträngningar trots att de fortfarande tycker att hon är otroligt dampig. Så länge hon får sin medicin kan hon i alla fall hjälpligt hantera tillvaron.

Men Joanna har fler problem. Hennes pappa är deprimerad och sitter bara som en zombie framför TV:n dag ut och dag in. I kombination med att hennes mamma kämpar som misslyckad författare, som vägrar ta ett vanligt jobb, innebär det att familjen har extremt lite pengar att leva på. Joanna får alltid använda sitt studiebidrag till mat och för att dryga ut kassan säljer hon kondomer som hon får av en KK hon har.


Det är bristen på pengar som får Joanna att göra något oerhört dumt. Hennes mamma har föreslagit att de kanske kunde låta bli att hämta ut Joannas medicin, eftersom den är så dyr, och Johanna är livrädd för att hon utan sin medicin aldrig skulle kunna behålla sin nya flickvän, eller leva ett OK liv över huvud taget för den delen. Av en slump får hon nys om en drogaffär som skolans värsting planerar och iscensätter en kupp som gör att hon lurar både skolans värsting och de betydligt farligare killarna han handlar med. Kanske ingen superidé kan hon konstatera i efterhand…

Den här boken var mycket bättre än "Här ligger jag och blöder". Roligare, mer sammanhållen, otroligt spännande. Jättebra!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar