fredag 5 oktober 2018

Isdrottninen

Författare: Mårten Melin

Cinas lillasyster är helt besatt av serietidningar med superhjältar. Själv tycker hon att t är ganska töntigt. I skolan hänger hon med Dyana som är hennes enda kompis men som tyvärr är lite av en hemmasittare. Det kan bli lite ensamt bland, i synnerhet när Arvid retas och håller på. Själv har Cina tröttnat på konståkningen. Men eftersom hon inte vill berätta det för sin mamma hänger hon lite för sig själv i skogen. Och det är där det händer. Närkontakt med ett nödlandat rymdskepp ger henne superkrafter av Frozen-mått, hon kan skjuta isbollar och skapa isbanor. Plötsligt har hon vapen mot Arvid och vill se till att han slutar att mobba och förstöra för andra.

Men vem är egentligen förövare och vem är offer? Vem är hjälte och vem är våldsverkare? Vad gör man när något går fel, eller för långt? Och hur bär man sig åt för att inte bli igenkänd, för att byta om? Det är minsann inte lätt att vara superhjälte!

Melin diskuterar lite samma frågor som Karl Modig i Superkrafter på gott och ont men för en yngre målgrupp (mellanstadiet) och väver ihop berättelsen med Skogsbingelvärlden vilket kommer att uppskattas av de som läst Melin tidigare.

Rabén & Sjögren, 162 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar