måndag 22 januari 2018

Världen utan dig

Jill Santopolo

Lucy och Gabe träffas den 11 september 2001 och blir hejdlöst förälskade. Omständigheter gör att de genom åren som kommer stundom är tillsammans och stundom slits isär. Vi får följa Lucys berättelse om dem - hennes liv med och utan Gabe.

Medan Gabe följer sin karriärsdröm och blir fotograf i ett krigshärjat mellanöstern gör Lucy tv-karriär, träffar Darren, gifter sig och bildar familj i New York.

Lucy är lycklig och älskar Darren, men den kärlek hon upplevde med Gabe gör sig om och om påmind genom år av högtidsstunder och vardag. Lucys tankar återkommer ständigt till Gabe, hur han mår och hur livet hade kunnat se ut med honom.

 Gabriel förstår aldrig riktigt hur mycket han sårade Lucy och hur mycket hon än kämpar för att släppa honom och vara lycklig i det perfekta liv hon har tillsammans med Darren lyckas hon aldrig fullt ut. Hon kan inte låta bli att jämföra livet med Darren, med hur det skulle ha varit tillsammans med Gabe som hon älskade villkorslöst. Ändå vet Lucy att framtiden med Gabriel inte är möjlig eftersom han alltid sätter sig själv före deras relation.

Världen utan dig beskriver hur livet leder oss in på vägar som inte alltid är de vägar vi skulle tagit om känslan fullt styrt våra liv. Den beskriver hur olika kärlek kan vara. Berättelsen kan på ett sätt kännas banal, men det är just det som gör det till en riktigt slukarbok i feel good genren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar