onsdag 23 november 2016

Familjen jag hade

Författare: Bill Clegg

Familjen jag hade av Bill Clegg cirklar kring en förfärlig olycka och de drabbades familjer. Hur de som finns kvar lever vidare med skuld, skam och sorg.

Silas vaknar av sirener. Grannhuset har brunnit ner och med huset människor som just denna dag skulle firat ett ungt pars bröllopsdag; paret, brudens far, och mammans nya pojkvän. Kvar är June, mamma till den blivande bruden, som sovit i trädgården i en hängmatta. Det lilla samhällets invånare har redan utnämnt Luke, Junes pojkvän, till syndabock. Med ett förflutet i fängelse måste han ha haft något med branden att göra. Det kan rimligen inte bara ha varit en olycka.

June flyr samhället. Hon når ett motell vid Stilla havskusten och bestämmer sig för att stanna så länge hon behöver. Lukes mamma Lydia lever vidare i det lilla samhället i Connecticut, med invånarnas skvaller, med skammen och sorgen av att ha förlorat sin son och vännen som flickvännen June kommit att bli.

Mer eller mindre framträdande gestalter i boken kommer till tals i växelvisa kapitel. Genom deras berättelser faller pusselbitarna om vad som egentligen har hänt den ödesdigra kvällen så sakteliga på plats. Berättelsen är drabbande och som läsare grips man av livets föränderlighet och förgänglighet.

Bokförlaget Forum 267 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar