onsdag 27 april 2016

Svartle

Författare: Håkon øvreås
Illustratör: øyvind Torsetter

Efter Brune kommer Svartle. I förra boken av det här upphovsmannaparet var det Rune som var huvudperson, nu är det Atle som får ha den rollen. Och liksom i förra boken är den tredje medlemmen i superhjätetrojkan Åse med sitt alter ego Blåse.

Någon verkar flytta in i det gamla bageriet. Åse tycker att hon Atle och Rune ska spionera på dem. Det går så där. Istället kommer Atle i samspråk med den nya tjejen. Hon säger att hon heter Sandy och hennes mamma är väldigt känd. Plötsligt får Atle ett oförklarligt (för honom själv i alla fall) behov av att också bli känd och imponerande. En som är lite känd i byn är Kommunalrådet, han har varit i lokaltidningen med sin prisvinnande höna. Plötsligt har Atle en plan. En plan som inkluderar Svartle och sagda prisvinnarhöna. Det går så där. Och snart är både Brune och Blåse engagerade för att ställa saker och ting till rätta igen.

Detta är mycket fin och rolig högläsning. Dialogerna, i synnerhet de mellan barnen, är fantastiska. illustrationerna är lika underbara som i förra boken. Nu är det bara att se fram emot Blåses bok!

Rabén & Sjögren, 196 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar