måndag 23 mars 2015

Fångad

Författare: Mary Chapman

Grace, hennes mamma och hennes två yngre syskon är på väg till en stuga de brukar hyra vid kusten för att fira jul. En ovanlig tid på året att åka till kusten, men det är fösta julen efter att föräldrarna separerat så därför ville Graces mamma göra något annorlunda. När de är nästa framme får de bensinstopp. Mamman vet att det ligger en bensinmack ett par hundra metrarna fram, just nu kan man inte se den på grund av tät dimma, men hon beger sig iväg med reservdunken.

Det är när mamman inte kommer tillbaka så snabbt som hon borde som barnen ger sig ut i dimman för att leta efter henne. Mobilerna har ingen täckning och de är hungriga och otåliga. De går mot mackan, men när de kommer fram till den är den övergiven, taket inrasat, förstena krossade och bilarna ligger huller om buller på gårdsplanen. Och någon mamma syns inte till. Vad har hänt? Syskonen går vidare mot byn. Även där ser allt annorlunda ut, förfallet, övergivet och stanken... Avlopp.. och något annat? Och framme vid stugan är det också annorlunda och hotfullt. Den verkar övergiven, men är den det?

Barnen gissar sig till att de är fångade i en annan dimension, en parallellvärld där en katastrofal översvämningskatastrof inträffat. Det finns varken mat eller rent vatten och ingen möjlighet för överlevnad för dem här. De måste hitta tillbaka till sin värld innan det är för sent. Men hur?

Hegas, 64 sidor

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar