tisdag 21 september 2010

Nattens barn

Författare: Benni Bödker

Vampyrer och spänning i ett behändigt format!

Nattens barn är namnet på en bokserie bestående av de fyra böckerna Vampyrfesten, Blod är liv, Draktecknet och Ondskans grav. Det som tilltade mig då jag läste böckerna är att de är välskrivna, spännande, har ett behändigt format och att vampyrerna är klassiska vampyrer med långa vassa tänder. Böckerna är för åldern 9-12 år, men kan definitivt även rekommenderas till äldre elever då bokserien blir lagom lång om alla böckerna läses i en följd. För den ovande läsaren har böckerna ett lagomt stort format som inte känns avskräckande (cirka 120 sidor per bok).

Förlaget skriver...
Det är sent 1800-tal och mystiska saker försiggår i staden. Vargar stryker omkring på nätterna och blodlösa lik hittas på morgnarna. Hemma hos syskonen Edvard och Agnes talar man inte om vampyrer. Edvard tror som de flesta andra att de existerar, medan Agnes menar att det bara är gammalt skrock. Allt ställs på sin spets då deras avlidna syster anklagas för att ha förvandlats till en vampyr. Syskonen måste rentvå henne och undersöka vad som egentligen sker omkring dem. En dag dyker den svartklädda Mina upp på kyrkogården. Hon fångar omgående Edvards hjärta och inviterar dem till en fest, där gästerna är ovanligt bleka ... (Bonnier Carlsen)

2 kommentarer:

  1. jag håller med om att det är härligt med vampyrböcker där vampyrerna verkligen är otäcka. Jag har bara läst den första. Den var bra. Och visst är det bra att det finns något om vampyrer som passar mellanåldern, annars ska alla bara läsa "Om jag kunde drömma" alldeles för tidigt.

    SvaraRadera
  2. Ja, det är helt hopplöst, jag får avstyra ettor och tvåor från att låna Twilight...

    SvaraRadera