fredag 17 november 2017

Hitta Violet Park

Författare: Jenny Valentine

Lucas bor i London med sin mamma, storasyster och lillebror. En sen natt bestämmer han sig av en slump för att ta en taxi hem. På taxikontoret som han går in på, en rökig, sjabbig plats, upptäcker han en urna som står lite mal placé och övergiven på en hylla. Han får reda på att det är askan av en gammal tant som hamnat där, men inte mycket mer. Lucas tar sin taxi hem, men tanken på tanten i urnan lämnar honom inte och han bestämmer sig för att ta reda på mer och, inte minst, rädda henne från det otrevliga taxikontoret.

Lucas pappa är försvunnen. Han har gått upp i rök, gått under jorden, försvunnit eller vad man nu vill kalla det, strax innan Lucas lillebror föddes, och lämnat familjen i saknad, sorg och förvirring. När Lucas så småningom lyckas rädda Violet Park från taxikontoret, är det dels som att hon talar till honom och dels som att Violet, eller spår efter Violet, plötsligt dyker upp överallt. Dessutom visar det sig att vissa spår efter Violet korsar spåren efter hans försvunna pappa.

Till en del är det här ett, eller faktiskt två, mysterium. Lucas följer spåren efter Violet och nystar i vem hon var, hur hon dog och varför hennes kvarlevor hamnade på ett taxikontor. Men så är det också mysteriet med pappans försvinnande. Till en annan del är det här en berättelse om sorg, saknad och identitet och om en trasig familj som behöver försonas med en familjemedlems försvinnande.

Passar åttan och uppåt.

Atrium, 204 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar