söndag 20 december 2015

Det mörka ödet

Författare: Sally Green

Half bad - det mörka ödet är andra delen i Sally Greens häxserie efter Ondskans son. I den här boken har Nathan fått sina gåvor av sina far, den ökända svarta häxan Marcus. Nu väntar han vid en grotta i skogen någonstans i alperna på att Gabriel ska komma tillbaka. De har kommit ifrån varandra under en attack från jägare men stämt träff här. Nathan håller på att upptäcka sin kraft, det är samma som hans far har, att förvandlas till något slag djur. Men än så länge har han ingen kontroll på djuret, när han blir djuret gör det som det vill och det skrämmer honom. Våldet och hans förmåga att göra våldsamma saker, att döda, skrämmer honom. Han fördriver tiden med att tänka positivt, och då tänker han mycket på Annalise som är hans älskade men som ligger förtrollad, försänkt i koma hos den svarta häxan Mercury.

I stället för Gabriel dyker Nesbitt upp. Han påstår att han ska hämta Gabriels brev åt Van som han jobbar för eller med och som har tagit hand om Gabriel efter att han blivit svårt skadad i jägarattacken. Nathan väljer att lita på Nesbitt och följer med honom och det visar sig vara början på en lång resa och flera blodiga slag, flera lyckliga och fasansfulla möten och många livsavgörande beslut.

Det är en spännande historia Sally Green har på gång och hon har skapat en ganska originell och tilltalande värld med intressanta mångfasetterade karaktärer. Det är ett klart minus att inte ha läst första boken (vilket jag inte hade) men det går ganska bra att pussla ihop bitarna ändå tack vare tillbakablickar. Green väjer inte för det våldsamma och frossar nästan i blodiga detaljer. Slutet, då Nathan äntligen möter den mörka profetia som vilat över honom är snudd på för makaber. Sammantaget är det välskriven under hållningslitteratur och det ska bli intressant att se hur Green får ihop trådarna i sin häxvärld i trilogins sista del.

Semic, 381 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar