måndag 25 februari 2019

Monsterallergi del 1 - Monsterhuset

Upphovsmän: Katja Centomo, Francesco Artibani, Alessandro Barbucci, Barbara Canepa

Efter den totala succén med Amulett-böckerna fortsätter Hegas att presentera riktigt bra översatta serieromaner. Monsterallergi kommer med de två första delarna nu i vår, nummer två som kom ut samtidigt med del ett har undertiteln De osårbaras pyramid.

Elena Potatis är antihjältinnan som flyttar till ett nytt område, en äldre del av en storstad, och försöker lära känna lite nya kompisar. Tvillingarna Patty och Tatty har bestämda åsikter om vem Elena ska umgås med och Zick som bor i grannhuset har en extremt snobbig katt och är allergisk mot allt. I skolan hamnar hon i slagsmål redan första dagen. Detta, plus att hennes katt försvinner och Elena behöver hjälp att leta efter den, gör att hon trots hans initiala motvillighet, blir kompis med Zick, som visar sig vara en kille med väldigt ovanliga förmågor.

Det är spännande, lekfullt, fantasifullt och snyggt, helt enkelt en bok som kommer att falla många serieälskare i smaken. Hegas rekommenderar själva boken för 9-12 år, jag tycker att den passar alla som gillar serier från ettan till sjuan. Däremot är det inte precis lättläst, utan en bok som kräver lite mer av sin läsare, både när det gäller att avkoda bild, text och underliggande budskap.

Hegas, tecknad serie.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar