torsdag 8 november 2018

En helt vanlig familj

Författare Mattias Edvardsson

De bor i Lund. Pappan och prästen Adam, mamman och advokaten Ulrika och dottern Stella, 19 år som just tagit studenten. Stella jobbar på H&M och tänker så fort hon har tillräckligt med pengar åka till Asien och backpacka. Familjen bor i ett villaområde och på ytan verkar de vara den perfekta familjen.

Allt detta raseras när Stella en dag anklagas för mord och hamnar i häktet. Hon påstås ha mördat Christopher Olsen, en framgångsrik ung företagare och son till en framstående juridikprofessor i staden.

Adam och Ulrika är förtvivlade. De har haft problem med Stella, men ingen av dem vill och kan tro att deras dotter mördat. De är båda beredda att göra allt för henne.

I tre delar berättas deras vardera sanning. Bit för bit avslöjas vad som egentligen hände. Kände Adam och Ulrika sin dotter? Och hur bra känner de egentligen varandra?

Edvardsson har byggt upp händelseförloppet och intrigen på ett föredömligt sätt. Det blir oerhört tydligt hur de tre huvudpersonerna, trots att de lever tillsammans och älskar varandra, lever i helt olika världar.

De som läst och gillar Malin Persson Giolitos Störst av allt kommer att fastna även för En helt vanlig familj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar