måndag 26 november 2018

Den köttätande tentakelväxten


Författare: Johannes Pinter
Illustratör: Lucas Svedberg

Efter att ha missat bussen för skolresan till Stockholm får Tove, Musse, Charlie, Johanna och Oliver stanna kvar på skolan. Även om alla fem går i samma klass känner de inte varandra, så de räknar med att dagen kommer bli supertrist. Det hjälper inte att skolans gamla bildlärare Engelbrekt är den som ska se efter dem.
Under tiden de ser på film slår blixten ned i skolans vindflöjel. Blixen tar sig igenom skolan och ut genom filmprojektorn och träffar eleverna! När de vaknar till märker de att filmerna de tittat på smält ihop och att något vekar växa i ljuset från projektorn, något som tar sig ut genom bilden. Nu måste eleverna och Engelbrekt försöka besegra det monster som tagit sig ut, vilken tur att de då fått magiska krafter! Nu gäller det bara att lista ut vad deras krafter kan göra.

Den köttätande tentakelväxten är första boken i den nya serien Monster Monster. Vi kan nog utifrån denna bok räkna med en bokserie med humor och mycket spänning. Boken skulle kunna passa både låg- och mellanstadiet.

Egmont publishing, 90s.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar