torsdag 12 maj 2016

Noel och den magiska önskelistan

Författare: Janina Kastevik

Noel är ett ensamt barn. Han har nyligen flyttat med sin pappa till ett nytt område och börjat i ny skola. Mamma har flyttat utomlands, till Liberia för att arbeta för Läkare utan gränser och pappa , som också är läkare, jobbar mycket. I skolan har Noel inte fått några vänner och mer eller mindre gett upp. Han sitter inne och läser på rasterna för att undvika ensamheten bland alla lekande barn på skolgården.

Men den här vintern, som är den snörikaste i mannaminne, händer något magiskt. Det börjar med att Noel hittar en papperslapp som en uteliggartyp lämnar efter sig på bussen, på vilken det står "Noel: önskelista". Och knappt har Noel hunnit skriva "En vän" på den där lappen innan Silke plingar på dörren. Sedan händer en massa saker i Noels liv. Men inte bara bra saker. För varje gång han önskar sig något bra händer även något dåligt. Är verkligen önskelistan magisk? Eller är allt som händer en slump? Men om det inte är slumpen, är Noel då ansvarig för det dåliga som händer?

Om en ensam och sällsynt pojke med mycket tankar som väcker både fantasin och diskussionslusten. Perfekt till läsegrupper eller högläsning, hemma eller i skolan, för alla från en sisådär 8 år.

Hippo bokförlag, 142 sidor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar